PRENUMERERA NU

FOTO: David Saavedra

Om mig - Matilda Nordling?

En 28-årig tjej från Lidköping, smeknamn Tilda, men döpt till Matilda. Jag är född och uppvuxen i Lidköping, När livet vändes upp och ner stannade jag kvar. Jag bor med min hund Scott, killen som får hjärtan att smälta och alltid är vid min sida.

Fart och fläkt är inbyggt i min personlighet. Jag är driven, kreativ, med en hjärna som aldrig sätts på paus. Jag väljer att se livet från den positiva sidan, därav mitt goda humör och leende på läpparna. En pratkvarn och energiknippe är kort sagt lite om mig.

Jag älskar åka land och rike runt. Se nya vackra platser, träffa nya människor och se världen. Detta öppnar dörrar och ögon för nya möjligheter, vilket jag aldrig tröttnar på. Lärdom i livet och hela livet ut är dessutom resultatet. Min skada blev min lärdom att hitta lösningar i svåra situationer.

Sedan barnsben har jag haft intresse för mode inom alla dess kategorier. Jag har sedan liten flicka utforskat stilar, färger och bytt outfit minst 3 gånger per dag. Jag SKA jobba med mina intresse i framtiden. Jag älskar att skapa något som blir verklighet. 

FOTO: David Saavedra

2007 förändrades hela mitt liv. En pusselbit av mig och mitt liv stals från mig. Mitt liv gick från lek till mitt livs största kamp och mardröm. Drömmar krossades och pusslet skulle aldrig bli helt igen. Jag bestämde mig direkt att hitta nya vägar, inte gräva ner mig. Ingenting är omöjligt vilket jag är levande bevis på. "Om mig", har varit svårt att skriva. Mycket tårar bakom detta. MEN även många leenden.

En olycka på gymnastiklektionen i skolan där 2 killar puttade en tjockmadrass på mig, på golvet satt jag på en likadan. De slänger sig på madrassen i fallet, ca 180 kg på min nacke och rygg. De gjorde "dubbelmackan". Mellan madrasserna låg jag.

Den dagen förändrade ALLT, mitt liv. Mina tonår, mitt dåvarande liv och en pusselbit av mig och mitt liv. Min familj, vänner, släkt, medmänniskor och jag har kämpat. Därför sitter jag här idag. Jag valde kamp och livet.

2011 gjorde jag min 1:a nackoperationen på Sahlgrenska i Göteborg, Sverige. De stelopererade 1-2:a kotan (C1-C2). Jag blev bättre men inte bra. 6 månader efter operationen var jag med om en bilolycka. Jag blev jag påkörd bakifrån av en annan bil.

2013 gjorde jag min 2:a nackoperation i Uppsala, Sverige. De inopererade materialet (Titan-hokarna som opererats in för att låsa kotorna, tillsammans med höftben), hade skavt spår på skallbasen. Titan-hokarna opererades bort, men jag blev ändå inte bättre.

2018 gjorde jag min 3:e och livsavgörande nackoperation i Barcelona, Spanien. Tidigare operationer gjordes i Sverige. Skadan jag ådrog mig 2007, var så allvarligt att huvudet satt löst. 1 dag till 3 veckor hade jag kvar i livet. Resultatet blev, världens största nackoperation.

2019 gjordes ca 4 till operationer i Barcelona, Spanien.

2019 beslutade jag att skapa en blogg där jag uppdaterade från Barcelona hur hälsan och livet var där och då. Efter flertal operationer blev bloggen mitt sätt att ge svar på frågor, samtidigt få en dagbok att blicka tillbaka på. Svar till människor som hjälpt mig få livet tillbaka, inte döden.

FOTO: David Saavedra

Hade olyckan aldrig hänt skulle jag inte vara den jag är idag. Allt har en mening, därför ser jag framåt inte bakåt. Väljer de positiva före det negativa.

Jag skulle säga att jag är:

Psykiskt stark
Driven och Målmedveten
Lever för nya utmaningar
Tar vara på nuet
Spontan
Glädjespridare
Snäll och Omtänksam
Bra vän
Okomplicerad

FOTO: Daniel Johansson

Skratta istället för att gråta. Ego boosta dig själv. Tillsammans är vi starka!

Fler blogginlägg om mig och min resa, klicka HÄR

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram