PRENUMERERA NU

Värk, Röntgen & Blodproppar

Tog tag i telefonen. ”- Ska jag ringa mamma sen ambulansen? Nej Matilda! DU MÅSTE klara av CT röntgen huvud, imorgon."
Tanken gick på repeat i huvudet. La ifrån mig telefonen, kämpade på för att klara mig hemma. Natten blev lång...

Max 3 timmars sömn, titt som tätt vaknade jag av knivar som högg i nacke och rygg. Snabbt upp med kräkpåsen. "JAG KLARAR MIG HEMMA..!", sa jag högt för mig själv om & om igen. ENVIS...

JAG FÖRSTÅR VARFÖR MÅNGA INTE FÖRSTÅR HUR ILLA MITT TILLSTÅND ÄR. JAG SITTER/ LIGGER INTE BARA HEMMA. JAG GÖR SAKER SÅFORT ENERGI KOMMER! TAR VARA PÅ VARJE MINUT! DET GÖR ATT JAG SER "FRISK/BRA UT". VARFÖR SKA DET STRAFFA MIG?
JAG TAR JU BARA VARA PÅ LIVET !

När är det nog?

2 Juni gjordes en MR röntgen på Skövdes sjukhus, KSS. Extern granskning på röntgensvaren gjordes där, även på Sahlgrenska sjukhuset, Göteborg. Jag begärde detta av erfarenhet, fler ögon som granskar röntgenbilderna är till allas fördel. Svårt fall som jag är, kan det inopererade Titanet/ materialet påverka bilderna och dem blir svår tolkade.

Defekterna som syns på bilderna kan vara; nya proppar eller defekt på titanet. Svaret jag får är "Vi kan inte tyda bilderna särskilt bra då Titanet stör. Därför behövs fler röntgen behövs".
Syftet med röntgen var att kolla existerande blodproppar, även om det bildas nya.

FOTO: MARTIN HERMA

Det blir inte alltid som planerat

Fredags var tanken att göra, CT röntgen huvud. Tyvärr blev det - Inställd röntgen. 2 läkare, 1 stafettläkare samt 1 ordinarie läkare gjorde varsina bedömningar. Var det optimalt att röntga mig? En hård brits är en utlösande kramp-faktor. Förmodligen pga blodproppen i bad vid ryggmärgen/bakhuvudet Givetvis sa jag detta direkt när jag kom till personalen.
Stafettläkaren som kom först = "-Vad är problemet, gör röntgen. Tryck på larmet om hon krampar!"
Ordinarie läkaren = "-Boka om tiden och den görs under narkos i Sköve, Kss, då det är för hög risk att ta".

Jag blev fundersam hur 2 läkare, på samma avdelning med kort mellanrum, kan göra så olika bedömningar. Skillnaden var, ordinarie läkaren satte sig in i min historia, detta gjorde ej stafettläkaren. Kvinnan/ kvinnorna i receptionen på röntgen (de i anmälningsluckan) snäste till "-DET ÄR INGA LÄKARE MED VID UNDERSÖKNINGARNA!!!" .
Innan dörren gick igen, gick jag in igen. EN enkel fråga, och jag blev bemött SÅ ILLA.

Jag frågar varför jag blev så illa bemött, har jag gjort något fel, frågar jag. Jag får ett svar av ena kvinnan att hon var stressad. Det är okej sa jag. Den andra kvinnan SLÄNGDE, bokstavligen talat, dörren 30 cm från mitt ansiktet.

Detta förstörde INTE min Fredag! 😌

1-2 September läggs jag in på Sahlgrenska för undersökningar några dagar. Håll tummar & tår att detta leder någon vart. Även att det sker något inom SNAR framtid.

HÄR - är mina tidigare inlägg under rubriken "Arkiv"

PRENUMERERA gärna så hålls du uppdaterad🥰

Lev livet som du vill, inte som andra säger du bör leva!😃

2 comments on “CT röntgen huvud”

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🥰😢✊💪👊😘😘😘

  2. Respekt, lyhördjet och bra bemötande saknas sorgligt nog i de flesta utbilningar.

    Men starkt och bra hanterat att bestämma dig för att någon annans dåliga beteende är deras förlust, och inte får tillåtelse att förstöra din dag.

    Kram 🤗❤

Kommentera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
%d bloggare gillar detta: