PRENUMERERA NU

Foton: Vän 📸
Foton: Privata

Del 1 av Cambridge resan får du här.

Hej Söndag! Har du planer idag? Om inte var inte rädd o fråga, serru Lilla Tilda har INTE idé-torka! Hihi.

Tjej i vingad Hugo Boss klänning

Nu ska du få veta del 2 av Cambridge resan. Läkaren hittade nya komplikationer. Vad man ska göra åt allt detta?

1:a februari

Läkaren hittade massor med nya komplikationer. Mail outofpatients Cambridge

Addenbrooke's hospital HÄR!

Läkaren hittade nya komplikationer..

Efter 30 minuter på Addenbrooke's hospital som PS, stort som ett köpcentra. Hittade mamma och jag rätt. 3 st samtal senare, 4 personers vägledning (alla sa olika dock) var vi där. Stängt = Där skulle vi in. Puuuh, äntligen var vi rätt! Var alltid i tid till läkarbesök/ på sjukhus!

En man visar mig ett rum med 4 st sängar. Han berättar "Här är dina kläder du ska ha på dig net till operationssalen, du kan lämna dina saker förutom värdesaker här". Mamma och min blick möts utan ord. Ord behövs inte i denna stund. Det är inte baara en röntgen och tala med läkaren. Mamma är den som läser av mig utan att jag behöver prata, hon vet när jag behöver, mår och vad/när. Min mamma är bara, Queen of fucking everything! Dreamteam, de är vi är.

Mor och dotter i England. www.matildanordling.se

Det första som händer när operationskläderna är på. Varför ska inte brandlarmet gå då! HAHA. Förvånad de sker när jag ska göra något?! Tryggheten var att höra "Någon har väl rökt någon stans eller så är det en liten brand". Åka hiss 10 min senare, med klaustrofobi, hmm, utmaning! HAHA JAA, vad skulle mamma och jag göra mer än skratta. Tur livet ger skratt, utmaningar innan tunga besked jag inte väntat mig...

Läkaren hittade nya komplikationer. Drever och  tjej på promenad.
JAG VILLE BARA HEM TILL MIN SON, BÄSTA VÄN & LIVSKAMRAT.

Foto med hund: memories 4 life by Annette Björkman

När min läkare och läkarteamet pratat ihop sig, samsas om HUR och VAD som ska göras, ska vi höras.

Blir jag sämre hörs vi innan planeringen är klar. Min läkare vet men ändå inte. Han är gamma i gemet, bästa ven specialisten i världen. Han vet vad han pratar om! Övertala de andra är hans uppdrag innan, jag får veta något. Se till att de inte bli skräckslagna att se mina bilder, symtom och problem. De är illa...

Min läkare ser på hela situationen; "Hur blir du BRA livet ut?"

Just nu ser de ut såhär; -Jag har en blodpropp i huvudet och vid höger ven. Den är alltså inte borta. Man såg inte detta i Barcelona, pga. de har inte de redskapen/ rötgen som behövs för vener. Tack England att ni kommit så långt på en fronten!

När/OM, det finns en lösning är planen ungefär såhär:

Operera in en stent (plaströr venen ligger i), till venen i bakre delen av huvuet upp till hjärnan. Försöka få ner ryggmärgstrycket. (OM finns dock inte för mig, bara NÄR). Se hur resultatet blir tills man fortsätter med de andra operationerna.

Operera bort ben vid Jegular ven på båda sidor:

först höger där venen kollapsat. Ett måste för att få in en stent. De är så tjockt pga. benen vid Jegular ven, den kollapsade venen samt blodproppen, gör att det är i stort sett inget flöde från hjärnan till hjärtat på höger sida. Ytterst lite flöde finns de såklart, FÅ vägar har venen hittat. men läkarns ord var "Det finns flöde men YTTERST YTTERST LITE". När det är gjort, operera in stent (plaströr venen ligger i).

Matilda Nordling, tjej i operationskläder

De lovade att jag skulle få sova...

Jag var tvungen att tala, säga meningar efter läkaren under ingreppet. Därav ingen inte däckad som jag var lovad. jag tydligen. Mycket för 1 av 500 personer får stroke under ingreppet. Lite lugnande fick jag men det hjälpte inte.

  • Dr Higgins gick in med en kamera i höger ljumske, försökte komma förbi benet och höger Jeugular ven. De möter varandra så det är BOMTÄTT där. Han fick hitta en annan väg att komma förbi. Läkaren hittade nya komplikationer.
  • Kameran vandrade vidare till vänster Jegular ven, upp i hjärnan. Trampa på 30 krossade glas, där är ljudet jag hörde konstant i huvudet under ingreppet. Läkaren hittade nya komplikationer, igen..
  • Man kollade ryggmärgstrycket då jag berättat mina symtom. 36-37 i tryck. Helst ej över 12 ska man vara, 2-5 är lagom sa han. Han drog ut ryggmärgsvätska och sedan satte en nål och tappade så trycket sjönk. Jag somnade ca 30 min undertiden de tappade, lättnad! Den hemska hjärnvärken försvann under några få timmar. Sedan går trycket upp igen. Allt tog ca 2h. Läkaren hittade nya komplikationer. Alltså inte en utan flera. Flera operationer behövs..

Det enda jag sagt i ALLA år är att just detta GÖR JAG INTE. Jag har sådan trygghet, tillit till Dr Higgins så han fick göra det. Jag låt och vickade på fötterna konstant, så jag int4e var förlamad. Som ni vet kan ma bli det om de sticker fel i ryggmärgen.

Benet jag opererade bort i Barcelona på båda sidorna av venen är kvar. Man kan tagit bort för lite ben i Barcelona. Första gången de gjorde den operationen där. Inget illa mot de älskade teamet där. -Jag krampade konstant så man var tvungen att göra NÅGOT!

Tjej med resväskor. Åker hem från Cambridge

PUSS & KRAM

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

2 comments on “Läkaren hittade nya komplikationer”

    1. Ja så är det, men det bästa är att allt har ett slut. min nackresa med hoppas jag till sommaren 😀 <3

Kommentera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
%d bloggare gillar detta: