PRENUMERERA NU

Jag har nu träffat Dr Nicholas Higgins, en av de två världsspecialister, inom vener. Vill du veta mer vad en Venspecialist gör, googla. Listan blir lång annars. Han har gjort 2 undersökningar på mig. Mer klarade min kropp ej av. Det blir fler undersökningar senare samt operationer.

tjej håller i Ideal of sweden fodral framför en pir. Snö börjar precis falla från grå himmel.

Jar är alltid mig själv när jag träffar läkaren/läkarna för första gången. Matilda Nordling till 100%. I mitt huvud är det viktigt för dem att få en uppfattning om mig. Som läkarteamet i Barcelona fick. Vi har t.om kontakt varje vecka aldrig mindre än varannan. Vi pratar om allt mellan himmel och jord. Inte mycket om min skada, förutom hur jag mår såklart. De är alltid oroliga och undrar om jag blivit bättre eller sämre. Vi kom så nära varandra pga min allvarliga nackskada + bröst-ryggskada. Största operationen som någonsin gjorts inom detta område är aldrig kul att vara DEN personen och teamet och jag rev många hinder eller så klev vi över dem tillsammans. - Hade inte jag varit mig själv 100%, hade de inte förstått min psykiska styrka, min livsglädje och min inställning att "LET'S DO THIS, NOOOW!"

tjej ligger vilandes mot kudde med dator i knät. Ont i nacken.

Oavsett hur många gånger jag svävat mellan himmel och jord, liv eller död. Är jag aldrig orolig eller rädd innan jag ska göra undersökning/operation. "Det bir som det blir. Allt löser sig". Det är MITT tankesätt. Vi alla är olika och tänker olika.

Jag vet hur fort livet kan ta slut. Hur fort livet kan vända. Känslostormen är minsann inte behaglig att känna alla gånger! Den finns där, går inte trolla bort eller "sluta känna". Jag distraherar mig så mycket jag kan istället, med det jag orkar, klarar av och blir lycklig av. MEN, de viktiga är att känna; känslostorm av jobbiga samt roliga saker!

Matilda Nordling sitter med beige randig tröja och med nackkrage. Nackskadad tjej

Utredning nummer 1 – CT VENOGRAM

Hur definierar man känslor? Jag har en film i mitt huvud av 4 dagars vistelse i Cambridge, England. Den går tyvärr inte visa er som ni förstår. Min mamma, personalen har en annan film att beskriva. Jag ska göra mitt bästa, beskriva vad jag varit med om. Efter jag orkat läsa journalkopior vad som hände i detalj samt mammas version ska jag skriva det. NU, till känslostormen vad 1:a undersökningen bestod av..

1:a UNDERSÖKNINGEN; det skulle vara en sittande Ct venogram röntgen på mina vener. Denna röntgen var för att få bilder på hur den kollapsade Jegular ven såg ut. Även hur vänstra Jegular ven ser ut. Känslostormen kom när jag ser att britsen, den liggande röntgen britsen, jag skulle göra. DEN VAR HÅRD, PLATT OCH LIGGANDE. F*N. MAX 10 minuter skulle det ta, efter 9 minuter skulle tjejen spruta in kontrast. 20 sekunder efter DET, var allt över. Trodde vi.

Matilda Nordling ligger dålig i säng efter krampat konstant i 2 h.

Mamma hade tidigare sagt till sköterskan att "Matilda kan krampa så håll koll. Jag sitter här ifall ni behöver mig. Krampmedicin har jag ifall det behövs, tablett form".

Jag berättade i detalj efter det jag sett på filmer, hur mina kramper ter sig. Hur jag ser ut och vad som hjälpt krampen att släppa. Tack mamma att du trots tuffa tider, filmat när jag krampat. Vi har haft det som bevis för läkare som ej trott på att det är så illa som vi förklarat. För läkarna som vill se för att bli kloka på VARFÖR det sker.

Fragda ur munnen, händerna krampar oftast först, syresättning samt blodtryck sjunker. Efter min detaljerad3e beskrivning på 2 minuter ringde de direkt en läkare. Helt otroligt, en läkare som är specialist på varje område Nuffield sjukhus har. Han bor där 24/7 och måste alltid vara tillgänglig. 1 vecka jobbar han så, 1 vecka ledig och då byter han med en annan läkare som jobbar som honom. VILKEN VÅRD, VILKEN TRYGGHET! Han kom på 3 minuter från de ringt. Han lyssnade på mig, var med röntgen personalen i röntgen rummet ifall kramp skulle inträffa. Han pratade med mig konstant, så de hade koll att jag ej krampade. Jag tryckte på en knapp 4 gånger varje gång de tilltalade mig. Men så slutade röntgen besöket på värsta sätt. Det sista jag kommer ihåg är att Ami, (namnet och kvinnorna med manet som är HELT FANTASTISKA! Namnet som förföljer mig. ) att nu är de 20 sekunder kvar. Kontrasten sprutades in, 20 sekunder efter kom de ut och jag krampade. Allt har de berättat för mig jag vet ang krampanfallet. Även av mamma. De kom ut och jag krampade inte bara utan krampade brutalt..! De storlarmade och mamma berättar att hon tänkte "Min Tilda"... Tyvärr hade hon rätt magkänsla.. Hennes Tilda var det alla 15 läkare, narkosläkare och sköterskor sprang till. Det som pep var min hälsa som svek mig och min kropp..

IVA personal står runt patient som krampat 2 h och nära döden.

I 2 h kämpade de med mig. Även om de var 15 läkare och sköterskor i rummet släppte inte krampen. Bara enstaka minut/sekunder. Tills det började igen. De tog blodprov och kollade hur halten med medicin var i kroppen. De visste då på ett ungefär hur mycket medicin som kunde injiceras. De fick spruta kramplösande och ha motgift bredvid. Jag hade extremt dålig syresättning, man maxade syrgasen och när blodtrycket sjönk och fortsätta sjunka. Då hämtade de in mamma, som varit med i alla 13 år! hon vet mer än någon läkare när det gäller mig. 60/35 hade jag i snitt-blodtryck och EKG:T visade att hjärtat hoppade över 1 slag ibland 1,5 slag.

IVA personal står runt patient som krampat 2 h och nära döden.

Jag fick ligga på IVA (intensivvårdsavdelningen) tills 19 på kvällen. Jag skulle flyttas med ambulans till Addenbrooke's hospital dit jag skulle dagen efter. Men mamma sa till dem; "Vänta och se. När hon blir bättre kommer hon vilja upp och gå ut härifrån och gå till hotellet 5 minuter härifrån". Som ni kanske förstår är jag inte mycket för sjukhus efter ALLA ÅR på sjukhus och ALLA nätter i sjukhussängar. Läkaren kom vid 19, han var lugn men trots stressad. Han testade mig pga det mamma sagt, det var ju omöjligt efter de kramper och mitt tillstånd jag haft hela dagen. Jag gjorde som han sa, tog på mig klänningen och ställde mig upp. "Detta är Matilda sa mamma". Han skakande på huvudet och log. Han hade med sig en man och presenterade mig, "Detta är Matilda Nordling jag pratat om". Mannen var intresserad kollega, såklart ville han se min nacke och hur den opererats. Han hade i yngre år gjort liknande operationer.

tjej sitter upp efter krampat hela dagen pga nackskada, kollapsade vener och äter macka med en kaffe i handen

Mamma och jag åt en macka, en kall Diet coke och sedan gick vi långsamt hem till hotellet. 5 minuter bort borde jag kara sa jag till mamma. Taxi är ju fjolligt och alla mediciner behövde ut ur min kropp! JAG GER ALDRIG UPP! Inte heller vill jag ligga på sjukhus när jag piggnar till, SÅKLART, hade mamma koll på mig efter EXTREMT mycket starka mediciner. Det var många timmar på IVA och totalt 7 h+ på sjukhuset. 20 minuter max skulle det ta! Men otur Matilda var där, då får de alltid lära sig något nytt ovh det tar alltid en hel dag, alltid är det något.

En till som aldrig ger upp hoppet på mig och min hälsa, är min mamma Annika. Att jag kommer vara bra till sommaren (som nu är vårt nya mål) satte mamma innan vi åkte hem 2:e Februari. Så måste det och ska bli!

Vi måste öppna oss om det svåra 1

Oavsett skick har detta blogginlägg påbörjats sedan 31:e januari. Jag lovade uppdatering då, höll inte mitt löfte. MEN, hälsan först. ALLTID! Förlåt mig men nu här har ni det. Hehe!

Mer om den 2:a undersökningen kommer imorgon. Flera dagar i rad kommer jag berätta om resan vad som hände i Cambridge, vad de kom fram till, Vad som hittades samr hur resan gick till Cambridge. Planen framöver gällande min hälsa, undersökningar samt operationer.

Jag har spännande samarbeten på gång med som lanseras här i veckan! Rabattkod osv kommer här och på Instagram; " Tildaa8". Det finns även direkt länk på hemsidan i högra hörnet. IN & FÖLJ vettja!

Matilda Nordling lutar sig mot en vägg i ett plåtskjul. Modell, Fotografering

Glöm inte tryck på PRENUMENERA på min blogg. Notiser via mail kommer när bloggen är uppdaterad. Då missar du inte ett enda inlägg eller nyhet!

Tro ALLTID på dig själv, tveka ALDRIG på dig själv! / Puss & Kram Tilda !

TILLSAMANS ÄR VI STARKA

Vissa foton: Memories 4 Life By Annette Björkman
Vissa foton: Privata

Kommentera

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
%d bloggare gillar detta: